tilbake

Sju år

Peter Stamm

ISBN 978-82-7895-069-2
Oversatt fra tysk av Marianne Fischer
Kun i storpocket, 218 sider, kr 199,- (2012)

ISBN 978-82-7895-073-9 (E-bok), kr 149,- (2012)

For pressen

Et menneske som elsker, har alltid vunnet, uansett om kjærligheten gjengjeldes eller ikke. For noe tull, sa Antje. Det ville jo bety at den ugjengjeldte kjærligheten ikke er mindre lykkelig enn den som gjengjeldes.

Alex er arkitekt og gift med den ambisiøse Sonja. Alt er perfekt. Men Alex har allikevel en affære med Iwona, en polsk kvinne som hverken er tiltrekkende eller interessant. Selv om han forakter hennes uendelige passivitet og fordringsløse kjærlighet, kan han ikke la være å oppsøke henne. Iwona blir gravid, og Alex overtaler Iwona til å adoptere barnet bort til den barnløse Sonja. Han klarer ikke å se galskapen i dette prosjektet.

Syv år er en sterk psykologisk roman, som ser det klassiske trekantdrama i et nytt og dyptgående perspektiv. Historien engasjerer, irriterer, provoserer og underholder. Romanen, som bl.a. har kommet ut i Tyskland, Sverige, Danmark, Frankrike, Italia og USA, havnet i 2011 på New York Times´ liste 100 Notable Books of 2011, sammen med romaner av Leopardi, Oz, Nadas og Murakami.

Peter Stamm, født i Zürich i 1963, er én av de mest leste sveitsiske nåtidsforfattere. Han har skrevet flere prisbelønte romaner, noveller og skuespill. The New York Times kaller ham one of Europe’s most exciting writers. I 2010 ble to av Peter Stamms prisbelønte romaner utgitt i Norge: Agnes (Ganesa) og På en dag som denne (Bokvennen).

Denne utgaven støttes av prohelvetica Swiss Art council