tilbake

Helt eventyrlig

27 eventyr fra Asbjørnsen og Moe

Gjenfortalt av Hilde Eskild og Benedicte Hambro

Illustrasjoner av Mette Gundersen / Substansdesign.com
ISBN 978-82-7895-081-4
Innbundet, 128 sider (november 2013)
Kr 195,-
 
Boken er gitt ut med støtte fra Leser søker bok  Leser søker bok

For pressen

Første norske samling med eventyr fra Asbjørnsen og Moe som er tilrettelagt med enkle tekster.

Eventyr lever evig hvis noen forteller dem. Vi håper du finner noen eventyr du liker, og at du har lyst til å fortelle dem videre.

Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe ble født for over 200 år siden. De gikk omkring og samlet eventyr i øst og sør i Norge. I 1851 ble alle eventyrene samlet i tre bøker.

I denne boka finner du noen av dem. Det var ikke enkelt å velge eventyrene. Vi er glade i alle sammen. Vi er også glade i den gamle måten eventyrene er skrevet på. Men mange syns at språket er tungt og vanskelig. Det har vært en stor utfordring og et spennende arbeid å gjøre disse eventyrene lettere å lese. Boken er tilrettelagt med enkle tekster.

 

Hilde Eskild Hilde Eskild bor i Lillesand der hun jobber som forteller, forfatter og lærer. Hun har reist land og strand rundt med sine forestillinger, kurs og foredrag. Hun har opptrådt på festivaler og seminarer over hele Norden. Hun liker seg best på scenen med sin ektemann, musikeren Jo Eskild.

(Foto av Hilde Eskild: HelgeStudio)

 

Benedicte HambroBenedicte Hambro er forteller, forfatter og lærer ved Ringerike Folkehøgskole, Stand-up- & revylinja, og underviser sine elever i hvordan de kan bringe den muntlige fortellertradisjonen videre. Hun forteller historier fra hele verden, på både norsk og engelsk, i Norge, Sverige, Danmark og USA.

Forfatterne har rukket å skrive sju bøker sammen. To av disse bøkene er med enkle tekster: Lese eller fiske? og Hva er vitsen?

Andre utgivelser:
Snikk, snakk, snute
Livet er som et banantre
Den aller første natten
Årgangshelter

Hilde Eskild har dessuten skrevet barneboka Onkel Jarles himmelske frokoster og dokumentarboka Kaffe, karamell og vaniljesaus.