tilbake

Årgangshelter

Fortellinger om dem som til enhver tid er minst 15 år eldre enn deg selv.

Gjenfortalt av Hilde Eskild og Benedicte Hambro

ISBN 978-82-7895-072-2 
172 sider (april 2012) 
Kr 259,-
Bla i boka

For pressen

Mellom disse to permer vil du møte gamle mennesker som slåss og krangler, som er modige, feige, lure, edle, tapre, kloke og dumme. De tar innersvingen på de unge og vakre, på de rike og mektige. De gir gode råd, de ordner opp og de elsker.

Når du er 5 år gammel, er en 20-åring eldgammel. Når du er 55, er en 20-åring bare et barn. Alder er relativt. Men uansett mangler de unge noe viktig: erfaring i å leve, omgås andre, møte farer og – ikke minst – i å bli gammel. Det er likevel ikke alltid man føler seg som en årgangshelt, selv om man har levd en stund. Da kan det være greit å huske på følgende: Dårlige valg gir gode historier.
Forfatterne har plukket ut 61 fortellinger om årgangshelter i mange forskjellige roller. Del dem gjerne med andre, for en fortelling er som et brev fra fortiden. Vi kan lese det, legge til våre egne ord og så sende det til fremtiden.

 

Forfattere

Begge forfattere har bred erfaring som kursholdere og fortellere for både barn, ungdom og voksne og er anerkjent som solide fagpersoner innenfor muntlig fortelling. Årgangshelter er fortellerduoens sjette bok, og noen av deres bøker har solgt i flere opplag.

 

Benedicte HambroBenedicte Hambro underviser ved Høgskolen i Oslos desentraliserte fortellerutdanning og ved Ringerike Folkehøgskole.

 

Hilde EskildHilde Eskild er lærer på en kombinert barne- og ungdomsskole i Lillesand.

(Foto av Hilde Eskild: HelgeStudio)


Andre utgivelser:
Snikk, snakk, snute
Livet er som et banantre
Den aller første natten
Lese eller fiske
Hva er vitsen?

Hilde Eskild debuterte dessuten med sin første barnebok Onkel Jarles himmelske frokoster og dokumentarboka Kaffe, karamell og vaniljesaus.