Dokumentariske bøker

 

Fredløs

Fredløs

Elin Brodin

Hva ligger egentlig bak når folk flykter eller vandrer over landegrenser, og hvordan skal vi forholde oss til utfordringene dette medfører? Fredløs handler om vår frykt for denne utviklingen og for det som virker fremmed – og fokuserer på hvordan vi kan finne løsninger i fellesskap.

Kaffe, karamell og vaniljesaus

Kaffe, karamell og vaniljesaus

Hilde Eskild

Faisal Aligas kom til Norge som ung, enslig somalier i 1998. Ikke noe godt utgangspunkt, skulle man tro mediene. Men Faisal er nå lykkelig gift, har en sønn og er blant annet folkevalgt i bystyret i Kristiansand.
Faisal har valgt å fortelle sin historie til Hilde Eskild.

Eskandar

Eskandar

Suset fra det forbudte fjellet

Siba Shakib (ikke lenger i salg)
Oversatt av Nina Zandjani

Krønike om Iran i det 20. århundre, om en historieforteller og fire generasjoner kvinner fra forfatteren av bestselgerne Der Gud gråter og Samira og Samir.

Der Gud gråter

Siba Shakib (ikke lenger i salg)
Oversatt av Nina Zandjani

Rystende internasjonal bestselger om en afghansk kvinnes mot og livskamp. Softcoverutgave. Totalt 66 000 eks.i Norge!

Ropet fra jungelen

Sabine Kuegler (ikke lenger i salg)
Oversatt av Eirin Pedersen

Jungelbarnet Sabine vender tilbake til Vest-Papua for å støtte papuanernes kamp for å overleve mot industrigiganters grove utnyttelse av landets ressurser og indonesiske myndigheters krenkelser av folkets rettigheter. Har også skrevet Jungelbarnet.

Du tror du vet alt

Marie Peterson
Oversatt av Håvard Nørjordet

Et trekantdrama som utspiller seg mellom en mor, en datter og en sykdom. Skildringen er dypt tragisk, men samtidig avvæpnende morsomt. Aldri før har Alzheimer blitt beskrevet på denne måten.

Jungelbarnet

Sabine Kuegler (ikke lenger i salg)
Oversatt av Eirin Pedersen

Forfatteren har vokst opp i jungelen i Vest-Papua blant fayuene, et naturfolk som fortsatt levde som i steinalderen. Flyttingen til Europa ble et kultursjokk og et sprang som representerer 3000 år i menneskehetens utvikling. Har også skrevet Ropet fra jungelen.

Brent levende

Souad
Oversatt av Eirin Pedersen

Den palestinske jenta Souad er 17 år og forelsket. Men i hennes landsby er kjærlighet før ekteskapet ensbetydende med døden. Hun blir offer for et «æresdrap». Souad overlever, men først mange år senere tør hun fortelle sin historie. Internasjonal bestselger.

Metusalem-komplottet

På barrikadene mot ungdomshysteriet

Frank Schirrmacher (ikke lenger i salg)
Oversatt av Guro Søvik

Om få år vil det bli en dramatisk økning av eldre over 70 år. Hvis dagens 30-50-åringer ikke vil diskrimineres når de blir gamle, må de tenke helt nytt. Forfatteren oppfordrer derfor til et opprør, et metusalem-komplott. Med mange praktiske, til dels provoserende råd.

Allahs sorte enker

Julia Jusik
Oversatt av Guro Søvik

Rystende avsløringer om tsjetsjenske selvmordsbombere.